Blogglisten

torsdag 10. februar 2011

Det er fredag, det er helg, snart er det vår

Vårfølelsen kom snikende. Blå himmel, sol og varme i ansiktet på vei hjem fra kontoret. Blomsterbutikkene frister med nydelige blå, gule og hvite vårblomster. Utenfor Kaffebrenneriet sitter modige sjeler og nyter raske kaffekopper i solen. Våren var på vei!

Men neida, Kong Vinter vil ikke forsvinne. Ikke slippe taket ennå. I dag lavet snøen ned i Oslo og skapte kaos i gater og på fortau. Biler sto fast, trikker sto fast, busser sto fast.

Men vi nekter å gi slipp på den gode følelsen av vår. Den vil vi nyte. Vi er lei vinter, snø og slaps. Så derfor skal skal vi feire vårens komme med vårens smaker på menyen. Kalv, trøffelpoteter, og kjørvel. Perfekt vårmat. Den lette, sarte kjørvelen får oss i vårstemning. Og kalv er lett og vårlig følge.

Så nå kan Herr Vinerhvit smelte sin vei. I dag skal vi smake på våren!


KALVEDANS OM VÅREN

Ytre- eller indrefilet av kalv
Salt og pepper
Små hele champignon
Aspargestopper
Mandelpoteter
Hvitløk
Smør
Trøffeloje
Salt og nykvernet hvit pepper


2 dl lys kraft (kylling)
1 dl hvitvin
2-3 ss creme fraiche
Frisk kjørvel
Salt og nykvernet hvit pepper

Kok mos av mandelpoteter og noen fedd fersk hvitløk som du deler i biter. Spar på kraften som du bruker til å spe med. Rør inn litt smør og smak til med salt, nykvernet hvit pepper og trøffelolje. Vær forsiktig med trøffeloljen, det er en markant smak.

Forvell aspargestoppene 1-2 minutter, legg rett i iskaldt vann. Stek lett i olje ved servering. Asparges som reiser halve jordkloden rundt smaker ikke stort. Som regel unngår jeg slike langreiste varer, men asparges hører våren til. Du kan hjelpe litt på smaken ved å steke den lett.

Stek små champignoner hele på svak varme. Det gir en fin smak og aroma til soppen.

Kok inn kraft og vin, når dette er redusert til en tredel, ha i creme fraichè og kok inn litt. Ha i kjørvel og kjør det hele sammen med hurtigmikser. Smak til.

Grill eller stek kalvefileten, la hvile før servering. Og så er det bare å vente på våren!

9 kommentarer:

Magne D. Antonsen sa...

Hei, Magne fra VG Nett her. Nå ligger innlegget ditt på Lesernes VG matspesial. God helg :-)

Thaimeny sa...

Dette så absolutt snaskens ut.
Må testes.

pepperkverna sa...

Hei Magne,
Så gøy da! Takk skal du ha, og god "vårhelg" til deg.

Thaimeny, ja, dette er delikate smaker sammen!

Hege

Metallian sa...

Dette så godt ut, fine bilder hever appetitten min :)

Alt godt sa...

Å, så deilig! Det var fine, grøne asparges på tilbod på Meny, eg skal jammen ta med meg ein bukett. :-) God helg til deg og!

Siv baker og steiker sa...

Dette ser himmelsk ut, det er alltid så mye godt her inne hos deg:-)

Gollass sa...

Så kjekt du havna på VG med bloggen, velfortjent! Kalvedansen såg aldeles fortreffelig ut;-)

Jimmie sa...

Mycket trevlig blogg med snygga bilder.

pepperkverna sa...

Tusen takk for hyggelige kommentarer til der alle. Hege

Blog Widget by LinkWithin