Blogglisten

søndag 13. februar 2011

Mormorsdag

Mormor. Sånt et snilt ord. Som bringer minner om gode stunder, kjærlige hender, et fang å sitte på og trøstende ord til små og store. Mormor er omsorg og godhet. Snillhet og varme.

Jeg var så heldig å vokse opp med verdens snilleste mormor. Som alltid hadde tid til sine barnebarn. Til lek, høytlesning og masse kjærlighet. Tid til å bake, sylte, strikke, hekle og å sitte stille å høre på små og store bekymringer. Som hadde mengder av livsvisdom og en enorm beholdning av kjærlighet å øse av.

Nå er min mor blitt B`s mormor og hun er akkurat lik min mormor. Akkurat slik som en mormor skal være. Så i dag skal mormor ha sin egen dag, med hjertehilsen fra hele familien. For mormor er jo farmor og........
ET HJERTE FOR MORMOR
Ca 30 stykker
125 g smør kaldt smør
250 g mel
125 g melis
½ ts hjortetakksalt
1 vaniljestang
1 stort egg
100 g tørkede jordbær i biter
50 g hakket hvit sjokolade
Smuldre smør og mel. Tilsett melis og hjortetakksalt. Del vaniljestangen og skrap ut frøene. Bland inn. Rør inn egget. Bland inn de tørkede jorbærene og sjokoladen, og pakk deigen i plastfolie. La hvile i kjøleskap en times tid. Da blir den enklere å kjevle ut.
Del deigen i passe emner og kjevle tynt på et melet bakebord. Trykk ut hjerter eller fasonger og figurer etter ønske. Stek på 180 grader i 8-10 minutter. La avkjøle noe på stekeplaten før du løfter kakene over på rist.

4 kommentarer:

Lemonia sa...

Jordbær og hvit sjokolade må jo bare bli en god kombinasjon. Tenker at mormor ble glad. :-)

pepperkverna sa...

Hei Lemonia, Ja du kan tro mormor ble glad. HUn elsker hvit sjokolade.....Hege

Solrunn sa...

Ååååå de der så jo bare såååå gode ut da:) Ja,kan tenke meg at mormor ble glad, og jeg er sikker på at hun fortjener det:)
Ønkser deg og dine en strålende flott helg:)

pepperkverna sa...

Hei Solrunn, takk for det! Mormor ble veldig glad, det blir lite egenbaking nå som alderen begynner å bli høy. Og da er det stor stas med hjemmebakt. Hege

Blog Widget by LinkWithin