Heldigvis har vi funnet en effektiv medisin. Hjemmelaget pizza av den tynnbunnende italienske typen og en flaske god rødvin foran peisen.
Og så selvfølgelig etterfulgt av den søte prikken over i-en. En fristende liten dessert. Og siden vi er inne i den altfor korte frukt og bærsesongen, gjerne noe med bær.
Som dette lille blåbærglasset. På en av våre mange soppturer i Maridalen fikk årets siste blåbær bli med hjem. Mange var de ikke, men de var søte og gode, og akkurat nok til tre små desserter som kurerte søndagens mismodighet.......
Blåbærmousse:
Blåbær,
så mange som du finner
Sukker etter behov
1 dl fløte
1 ark gelatin
Nøttebunn:
100 g skoldede, malte mandler
50 g sukker
1 egghvite.
Blåbær
Spar noen blåbær til å fylle i bunnen av glasset. Mos/miks resten av blåbærene med sukker til passe søte. Legg gelatinen i vann 5 minutter. Pisk fløten til krem. Vend inn de knuste blåbærene med en slikkepotte. Spar litt til å legge på toppen.
Kryst vannet ut av gelatinen. Smelt i mikro eller med bittelitt vann i en kjele. Avkjøl noe og bland i blåbærkremen. Sett denne i kjøleskap til den begynner å stivne litt.
Miks mandler og sukker og bland inn eggehvite til det henger sammen. Bre røren ut på et bakepapir og stek på 200 grader i 12-15 minutter til gylden. Avkjøl.
Legg noen blåbær i bunnen av glasset, dekk med et lag kake (bruk glasset til å trykke ut passende biter). Legg ove mousse og dekk blåbærmos eller blåbærsyltetøy. La stivne i kjøleskapet.
3 kommentarer:
Denne er super for oss som elsker blåbær og har massevis i fryseren! Tusen takk skal du ha.
Hei Kjersti,
OI så heldig du er som har fryseren full av blåbær!!!Da får vi sikkert se noen gode blåbæroppskrifter hos deg i løpet av høsten? Hege
Hei, dette ser fristende deilig ut! :)
Legg inn en kommentar