Blogglisten

torsdag 3. september 2009

"Some like it rått."

Rått er godt. Noen ganger. Carpaccio av kalv, delikat, lys og lekker. Eller tartar av laks og kamskjell, nydelige smaker og lekre farger. Kanskje er det arven fra steinaldermennesket som kommer frem i meg? Jaktinstinktet som våkner? Eller bare mitt sanne jeg som kommer frem? For noen ganger har jeg en uimotståelig lyst på noe rått. Og godt.


Da er mitt spesialgravede kjøtt en lekkerbisken. Dette er en altmuligrett. Perfekt gjestemat. Veldig enkel å lage, kan tilberedes på forhånd og grei å lage når man er mange rundt bordet. Passer både som forrett og selvstendig rett med salat og godt brød til. Og rødvin med trøkk i glasset!

God helg!


Du trenger
Mørt kjøtt ,
indre- eller ytrefilèt
Fersk parmesan
Blandet grønnsalat
Nykvernet pepper
God olivenolje
Marinade:
1 dl god olivenolje
1/2 dl soyasaus
En liten bit frisk ingefær, hakket
En liten bit chili, hakket
1 anisstjerne, lett knust
2 fedd hvitløk, knuste
2 ss sukker
Revet skall fra økologisk sitron
1 ss grovt salt
Bland alle ingrediensene til marinaden. La kjøttet trekke noen timer,hvor lenge avhenger av hvor sterk smak du vil ha. Oppbevares i kjøleskapet.
Ta kjøttet opp og tørk det godt. Stek det raskt på alle sider i smør/oljeblanding i varm panne. Kjøttet skal ikke stekes lenge, du skal bare få skikkelig stekeskorpe rundt det hele. Avkjøl kjøttet. Skjær det kalde kjøttet i tynne skiver.
Bland salaten lettt i oljen, legg på fat. Legg på kjøtt og høvle over fersk parmesan. Litt nykvernet pepper over og du har et smakelig måltid.

9 kommentarer:

Vibeke / Mammas Hus sa...

*Sikle* Jeg ELSKER carpaccio, nå skal jeg prøve å lage selv!! :)))

Anonym sa...

Hei.Takk for oppskriften.Så veldig godt ut.Ha en riktig fin helg.Bodil

Lykkeliten sa...

Dette har jeg aldri smakt, men siden jeg har spist rå kjøttdeig så lenge jeg kan huske,(husker i alle fall at mamma knipset meg over fingrene da jeg stakk handa ned i bollen )så er nok dette noe jeg bør prøve.

Nå har jeg brukt 1 time her i bloggen din, kost meg glugg ihjel, og funnet den ene oppskriften etter den andre som jeg bare MÅ prøve.
Irriterende at det er fredag og jeg skal på jentefest mens ungene har bestilt fars hjemmelagde pizza!
Men i morgen....;-)

pepperkverna sa...

Til Mamma`n og Hedda Kristin, jeg og, og denne ble god! Har du prød denne ?: http://pepperkverna.blogspot.com/2009/06/ra-fest.html

Til Bodil, Takk for det, og god helg til deg og dine!

Til Lykkeliten, takk for hyggelig hilsen! Skjønner godt at ungene bestiller hjemmelaget pizza fra far! Det er jo godt da! Håper du får en fin jentekveld......Hege

Bestemor Drillo sa...

Takk for kommentaren på bloggen min! På denne bloggen kan man bli sulten.Så mye godt!

torleif ann karin sa...

Helt rått, dette må prøves!
God helg.

Klem Ann<3

Camilla sa...

Det ser dødsgodt ut! Jeg vil forresten tipse deg om en vinblogg. Tror du vil like den... www.vinkjeller.blogspot.com

pepperkverna sa...

Takk for hyggelige kommentarer alle sammen, og en riktig god uke til alle.

Til mormomrs have, takk for tipset, den skal jeg besøke. Hege

Dih Rocha sa...

Olá! Conheci seu cantinho e é tudo de bom! Lindo, criativo, delicioso e nutritivo!...
Amei mesmo!!!
Parabéns pelo seu trabalho!
Se puder, dê uma espiadinha no meu:
magiadaines.blogspot.com
Beijinhos carinhosos.
Itabira - Brasil

Blog Widget by LinkWithin