Fridag! En hel dag fri!
Gjøre bare det en vil. Gå ut i den fine sensommeren. Nyte synet av Slottsparkens vakre blomster. Rusle til ostehandleren på Majorstua, kjøpe på fisk brygga. En kaffe i solen, lunsj på byen.
Tur innom bokhandelen. Kikke litt, lese litt, kjøpe litt.
Komme tidlig hjem og krype langt opp i sofaen. Med ullpledd, god bok og en varm kopp te. Da passer det bra med hjemmelaget sitronkjeks og verveine te fra Palais des Thès
SITRON COOKIES
10 store eller 20 små
100 g smør
180 g sukker
Skall av 2 sitroner
(helst økologiske)
140 g mel
1/2 ts hjortetakk
1/4 ts salt
80 g havregryn
2-3 ss sitronsaft
Vask sitonene godt og strimle skallet med et zestejern. Eller riv på fint rivjern. Rør smør og sukker hvitt. Ha i sitronstrimlene. Bland inn mel, salt, hjortetakk og havregryn. Bind det hele sammen med 2-3 ss sitronsaft.
Deigen rulles til kuler av passe størrelse som legges på stekebrett. Trykk kulene litt ned. Stek på 180 grader. Stek 9-10 min, ikke stek for lenge, bare til cookiene såvidt har fått farge. Avkjøl. Cookiene stivner når de blir kalde.
Nyt dagen!
6 kommentarer:
Å det ser deilig ut, de skal jeg prøve! Et generelt spørsmål, kan jeg skrive om ting jeg lager fra din blogg hvis jeg henviser til deg for oppsrkiften?
God helg fra Bjørg i Lyon
Hei Bjørg, Bare hyggelig det. Skriv i vei du, noe av vitsen med matblogger er jo å¨dele....
Er det fint nede hos dere nå? VI gleder oss vilt tli høstferien uke 40, da får vi en liten smak av PRovence! Hege
Hei Bjørg, Bare hyggelig det. Skriv i vei du, noe av vitsen med matblogger er jo å¨dele....
Er det fint nede hos dere nå? VI gleder oss vilt tli høstferien uke 40, da får vi en liten smak av PRovence! Hege
Dette ser og høres ut som en perfekt fridag!
Til Charlotte, ja, en ren luksus! Hege
Dette hørtes så koselig ut at jeg ble helt varm om hjertet !
Legg inn en kommentar