"Bloggingen" har den senere tiden lidd sterkt under en senebetennelse i skulderen, som nå er på bedringens vei. Ingenting en god burgunder ikke kan fikse.......
Og en god burgunder kan så absolutt gå sammen med fredagsfisken. Som er et nostalgisk møte med lettsaltet torsk og ertepurè.
Lettsaltet torsk er en flott fiskevariant, stekt eller grillet blir smaken distinkt. Og ertepurèen lager vi av selskapserter, det gir en vårlig og søtlig smak som passer godt til det salte. Syren som balanserer det hele kommer fra en lett smørsaus. Toppet med sprøstekt bacon og stekte poteter blir det et smaksrikt fredagsmåltid.
Lettsaltet torskefilet
Mandelpoteter i små terninger
Sprøstekt bacon
Ertepurè:
200 g petit pois (selskapserter)
1 dl Fløte
Litt melk
Salt og nykvernet hvit pepper
Saus:
1 finhakket sjalottløk
2 dl hvitvin
2 dl fiskekraft eller buljong
1 dl fløte
Smør i terninger
Frisk sitronsaft
Salt og nykvernet hvit pepper
Frisk timian til pynt
Start med sausen: Ha sjalottløk, hvitvin og kraft i en gryte, og kok inn til en trededel. Ha i fløte og kok litt inn. Før servering piskes inn terninger av kaldt smør. Sausen må ikke koke etter at smøret er psiket inn. Smak til med sitronsaft, salt og nykvernet pepper.
Stuingen: Kok ertene møre i en blanding av melk og fløte. De kan godt tilberedes rett fra frossen tilstand. Miks med stavmikser til purè, smak til.
Stek fisken, bruk gjerne grillpanne.
Stek potetterningene sprø i olje, sprøstek baconet.
Server torsken på ertepurè, med sprøstekte poteter. Topp med bacon og frisk timian. Og litt saus pent dandert rundt.
Rødvin i glasset, noen utvalgte franske oster, en god dessert, og helgen kan starte.........
4 kommentarer:
Spennende! Vi bruker mye salt torsk, men har aldri prøvd å grille den.
Ha ei flott helg! : )
Hei GryNoKa, prøv, vi synes det gir en god smaksvariant! God helg til deg og dine! Hege
Takker for tips. Den skal prøves neste lørdag med en burgunder til;-) Er alltid åpen for å lage noe nytt!
God helg!
Fredagsmat? Dette så jo ut som et nydelig søndagsmåltid! Dette var et godt tips til oss om er glad i å tilberede mat fra havet.
Legg inn en kommentar