Blogglisten

torsdag 7. april 2011

Fredagslykke

Nå er vi der snart igjen. Fredagskveld og helgestart. Godfølelse og avslapping. Og våren som kommer for fullt. I bakgården titter snøklokker frem, på fortausrestauranten i nabohuset fylles bordene opp av solhungrige byboere. I heimen er fotballskoene på plass i gangen. Så mye å glede seg over!

"Bloggingen" har den senere tiden lidd sterkt under en senebetennelse i skulderen, som nå er på bedringens vei. Ingenting en god burgunder ikke kan fikse.......


Og en god burgunder kan så absolutt gå sammen med fredagsfisken. Som er et nostalgisk møte med lettsaltet torsk og ertepurè.


Lettsaltet torsk er en flott fiskevariant, stekt eller grillet blir smaken distinkt. Og ertepurèen lager vi av selskapserter, det gir en vårlig og søtlig smak som passer godt til det salte. Syren som balanserer det hele kommer fra en lett smørsaus. Toppet med sprøstekt bacon og stekte poteter blir det et smaksrikt fredagsmåltid.


GOD GAMMELDAGS TORSKEMAT


Lettsaltet torskefilet

Mandelpoteter i små terninger

Sprøstekt bacon


Ertepurè:

200 g petit pois (selskapserter)

1 dl Fløte

Litt melk

Salt og nykvernet hvit pepper


Saus:

1 finhakket sjalottløk

2 dl hvitvin

2 dl fiskekraft eller buljong

1 dl fløte

Smør i terninger

Frisk sitronsaft

Salt og nykvernet hvit pepper

Frisk timian til pynt


Start med sausen: Ha sjalottløk, hvitvin og kraft i en gryte, og kok inn til en trededel. Ha i fløte og kok litt inn. Før servering piskes inn terninger av kaldt smør. Sausen må ikke koke etter at smøret er psiket inn. Smak til med sitronsaft, salt og nykvernet pepper.

Stuingen: Kok ertene møre i en blanding av melk og fløte. De kan godt tilberedes rett fra frossen tilstand. Miks med stavmikser til purè, smak til.

Stek fisken, bruk gjerne grillpanne.

Stek potetterningene sprø i olje, sprøstek baconet.


Server torsken på ertepurè, med sprøstekte poteter. Topp med bacon og frisk timian. Og litt saus pent dandert rundt.

Rødvin i glasset, noen utvalgte franske oster, en god dessert, og helgen kan starte.........

4 kommentarer:

GryNoKa sa...

Spennende! Vi bruker mye salt torsk, men har aldri prøvd å grille den.
Ha ei flott helg! : )

pepperkverna sa...

Hei GryNoKa, prøv, vi synes det gir en god smaksvariant! God helg til deg og dine! Hege

Villmarkstausa sa...

Takker for tips. Den skal prøves neste lørdag med en burgunder til;-) Er alltid åpen for å lage noe nytt!
God helg!

Magnus sa...

Fredagsmat? Dette så jo ut som et nydelig søndagsmåltid! Dette var et godt tips til oss om er glad i å tilberede mat fra havet.

Blog Widget by LinkWithin