Lørdag var B. på 9 på sin årlige teltekspedisjon i Nordmarka sammen med sin gode venninne S., og mor og far hadde helgefri med kveldstur på byen. For å nyte god mat og god vin på Baltazars Enoteca.
Da passet det å starte med en liten munnfull på balkongen. Med et glass hvitvin i solen. En pinot gris fra Alsace var fortreffelig følge til verdens sunneste snack.
En enkel tunfiskrett som passer både som appetittvekker, forrett og på tapasbordet.
PEPPERKRYDRET TUNFISK
Tunfiskfilet
Grovstøtte sorte pepperkorn
Sitron
Serveres med:
SITRONHOLLANDAISE
2 eggeplommer
2 ts dijonsennep
1 ts revet sitronskall
(helst av økologisk sitron)
1-2 ss sitronsaft
125 g smeltet smør
Start med sausen:
Ha alt unntatt smøret i en foodprosessor. Kjør blandingen
sammen. Mens motoren går tilsetter du det smeltede smøret i en tynn stråle. Går dette bra får du en fin og fyldig saus. Sett kjølig til den skal brukes.
Støt pepperkornene til de er passe knust. Skjær tunfiskfileten i stenger som er ca 5 cm brede og 2 cm tykke. Rull tunfisken i pepperen , dekk den på alle sider.
Varm litt olje i en stekepanne og stek tunfiskfileten 30 sekunder på hver side. La fisken hvile 5 minutter. Press sitronsaft over, skjærfisken i 1 cm tykke skiver og server med sausen i en skål ved siden av.
http://bloggurat.net/minblogg/registrere/43d116334286425d764d6937faa48275f1d4dcc9
14 kommentarer:
Nam, det så deilig ut. Hørtes ikke vondt ut med en kveld bare med kjæresten heller.
Hilsen Sol
Hei Lappesola, ja kvelden ble fin.....Hege
får vann i munnen ab bilder og tekst
Takk for det DjYalla. Fisk er jo så godt! Hege
Oi, oi, oi.... dette var ikke en blogg for meg som er på slanker'n skjønner jeg :-( Må bare snike meg fort inn å si, tusen takk for meldingen i bloggen min. Det var faktisk inne på den siden til .
neurozym jeg kom over infoen som fikk meg til å prøve ut dietten på sønnen min :-) Tenkte jeg skulle snakke litt med legen min å høre hva han synes osv. For han er av typen som mener at det meste kan kureres med mosjon og riktig kosthold :-)
Jeg må si det hadde vært utrolig deilig om det var bare en av delene han reagerte på. Hadde gjort det mye enklere.
For en fantastisk blogg du har! Jeg blir kjempe sulten av å være her inne jo.
Hei Linn, og takk for hilsen. Håper at dere finner ut av det. HEGE
Heia! Takk for hilsen på bloggen min.
Flott blogg du har, masse godt:)
Tove
mmmm! No vart eg svolten!
Å, så deilig dette så ut. Skriver ned oppskriften!
Takk for besøket og velkommen tilbake!
Nå må jeg scrolle meg nedover siden din. Er sikker på jeg finner mer å notere...
Hei Hege.Takk for boktipset..Nå er boken bestilt og jeg gleder meg til å ta fatt på lesingen...Ser ut som en spennende variant av tunfisk.Go`kveld til deg fra Maliva
Du store min, nå ble jeg sulten... og tørst! Så flott en blog du har.
Nam. Det så deilig ut.
Her kan jeg komme ofte.
Klem ingunn
Lenge siden jeg har vært innom her nå... Mye godt du viser:)
Takk til alle for hyggelige hilsener.
Til Maliva, håper du liker boken!
Hege
Legg inn en kommentar