Blogglisten

fredag 19. mars 2010

Å nei, jeg har gjort det igjen

Huffda. Nå har jeg gjort det igjen. Hver helg bestemmer jeg meg for at: Nå. Nå skal jeg lage en lekker og lett fruktdessert. Noe med ananas kanskje? Eller en luftig sitronmousse. Hvorfor ikke bare ganske enkelt en fruktsalat? Med fiken. Ihvertfall ikke noe tungt. Noe med sjokolade. Å neidadu! Nå skal det være lett og frukt og sunt.


Men så var det disse nydelige små nougateggene som lå så vakkert til i sitt lille rede. På disken hos Kaffebrenneriet der jeg var innom for å kjøpe koffeinfri kaffe. De var simpelthen perfekte som dessertkakepynt. Nytter ikke med ananas da, vet du! Eller fruktsalat.


Å nei! Da må det sjokoladekake til. Og ikke noe vanlig kake. Nei her må vi riktig fråtse i sjokolade. Lys, mørk og hvit. Og så litt ekstra smakstilsetninger for å gjøre det hele litt mer spennende.
Jeg drikker aldri likør. Skal jeg en sjelden gang ha et glass av det sterke, foretrekker jeg cognac, eller en god calvados. Likøren henvises til kjøkkentjeneste. Den brukes mest som smaktilsetning i desserter. Med et unntak.
Farigoule, likør av villtimian, fra "Distilleries et Domaine de Provence". En rund, fløyelsmyk likør. Med duft av Provence. Og timian er som kjent god for fordøyelsen. Så en gang i blant unner jeg meg et glass Farigoule.
Og Farigoule fikk smaksette sjokoladekaken. For fordøyelsens skyld.........
EGG PÅ TIMIANDUFTENDE SJOKOREDE
Til 3 trenger du:
Bunn:
50 g hasselnøtter
1 eggehvite
1 knivsodd salt
30 g sukker
1 toppet ts hvetemel
Mørkt sjokofyll:
125 g sjokolade, 70 % kakao
Ca 80-100 g mascarpone
Likør
Hvit sjokokrem:
1 dl fløte
100 g hvit sjokolade
Til saus:
Frosne eller friske bringbær
Sukker
Til pynt:
Høvlet hvit sjokolade
Og annet du finner
Hasselnøttene ristes lett i panne eller stekeovn. Gni nøttene i et kjøkkenhåndkle slik at mest mulig av skallet gnis av. Finhakk nøttene. Stivpisk egghvitene med litt salt i. Tilsett sukker gradvis mens du pisker og rør så inn siktet mel. Bland inn nøttene. Bre massen utover bakepapir til et tynt lag, og stek ca 15 min. på 180 grader til den blir lett gylden. Avkjøl.
Grovhakk den hvite sjokoladen. Kok opp fløten og ha den over sjokoladen. Bland sammen og avkjøl. La blandingen få et opphold i kjøleskapet.
Smelt den mørke sjokoladen over vannbad. Avkjøl noe før du rører den inn i mascarponen. Avhengig av sjokoladen du bruker kan blandingsforholdet sjoko/mascarpone variere noe. Prøv deg frem, ikke la blandingen bli for stiv. Smak til med likør. Avkjøl.
Miks bringbær med sukker til sausen.
Pisk den hvite sjokoladeblandingen til krem. Stikk ut en rund kakebunn, fyll på med mørk sjokomasse, deretter med hvit sjokokrem. La den "sette seg" litt i kjøleskapet. Ta den ut en stund før den skal serveres.
Pynt med det du har, og gjerne litt høvlet hvit sjokolade. Server med frisk bærsaus-

15 kommentarer:

Akeleiedamen sa...

o, du saliga!

Unknown sa...

Nam nam, du vet å friste, du;D

Klem fra Grete

Magdalena sa...

alltid mye spennende og ikke minst lekkert her hos deg..
har det i bloggrollen, nå vil eg innom og ønske deg en skjønn helg...

magny

Ugla sa...

Jeg synes du gjorde helt rett, bær er ikke godt. Sjokolade derimot :-)
Og siden sjokolade er bønner så er det nok sikkert veldig sunt også, for jeg har nemlig lest at bønner er sunt, basta!

Synnøve. sa...

Det er bra eg har ett håndkle her. För nå renner det mellom tennene....

Du frister med så mye godt at man blir sjuk. Eg må pröve å holde meg unna slikt snadder. Det sier i vert fall vekta mi.
Men dette må eg berre pröve...
Takker for go oppskrift.
Nå får du ha ei flott fredag med masse snadder.
Klems.

Synnøve sa...

Du kan og lage mat. Noe så lekkert.
Jeg må vise bloggen din til mannen min,for han er glad i og lage mat. For her var det mye godt:))
Ha ei fin helg

Sukkertøy for øyet sa...

~Å herregud..HJELP MEG.. Den der så helt vanvittig god ut..Sitter med vann i munnen her, sulten og fysen som jeg er*sukke*
Fantastisk..*GOMLE*

~~~~♥~~~~

Gry sa...

Å, den ser bare helt nydelig ut!
God helg! : )

Unknown sa...

mhmm very tasty!!

Unknown sa...

Vackra bilder! Kram Petra

Smake sa...

Åh, så deilig!!!

Jill sa...

Nå har jeg prøvd den fargerike scampien din!
KJempegod, TUSEN TAKK for oppskriften!
Håper det er greit at jeg har lånt bilde og linket til deg!
Fortsatt god søndagskveld!

swimzy sa...

Åhh, dette ser syndig godt ut:D

pepperkverna sa...

Tusen takk til dere alle for hyggelige hilsener.

Til Jill,selvfølgelig, det er da bare kjemephyggelig!

GOd uke til alle sammen!
Hege

Unknown sa...

Åhhh, så fantastisk godt ALT så ut! :) Hadde jeg ikke lyst på sjokoloadefondant fra før, fikk jeg det i allefall nå, godt påskeegget mitt er innen rekkevidde! ;)

GOD PÅSKE, takk for at du deler så fin en blogg! :)

Mvh fru Perez

Blog Widget by LinkWithin