Pepperkverna har såvidt kommet seg i gang igjen etter påsken. Som ble tilbrakt både i inn og utland. Og i selskaper. Hjemme og borte. Med god mat, dertilhørende drikke og livlig konversasjon rundt bordet.
I Provence var påskemenyen klar: Ferske grønne asparges fra nabolandsbyen, med lettrørt sitronsmør ble forrett. Som hovedrett fikk årets påskelam fra Sisteron, rikelig krydret blomster fra viltvoksende timian, følge av lett wokede, små og tynne vill-asparges. Og tradisjonen tro, selvfølgelig noe med sjokolade til dessert........
Når vi er mange tilbords er det greit å velge mat som kan gjøres ferdig på forhånd. Årets påskedessert ble en Hot sjokoladekrem med tilbehør, en lett pasjonskrem som brakte smak av vår. Alt gjort klart i god tid så vi alle kunne nyte maten og bruke mest mulig tid med gjestene.
I Frankrike er utvalget av sjokolade til matlaging enormt. Her hjemme har jeg funnet en grei "kokesjokolade" hos helsekostkjeden Røtter. Sjokoladen fra "Taza chocolate" er ikke så søt som vanlig kokesjokolade og passer godt til desserter.
SMÅTT GODT TIL MANGE
Til 12 små porsjoner
Hot sjokokrem
1/2 l melk
1 egg
4 eggeplommer
200 g mørk sjokolade
90 g sukker
Biter av rød chili
Pasjonskrem
4-5-6 pasjonsfrukter
2 1/2 dl fløte
Litt sukker
Grovhakk sjokoladen. Kok opp melk med chilibiter i, og la trekke 5-10 minutter. Hvor mye chili du skal bruke avhenger av hvor sterk du vil ha kremen. Smak underveis. Sil den varme chilimelken over sjokoladen og rør sammen til sjokoladen er oppløst.
Pisk egg, eggplommer og sukker til skummende og fin, hell så over sjokomelken i en stråle mens du pisker konstant.
Smør 12 små former og fordel blandingen i. Stek kremen i vannbad i stekeovnen på 100-110 grader. Kremen skal stivne uten å bli "hard". Regn med 1 time og 20-30-40 minutter. Ta ut, avkjøl og la stå noen timer i kjøleskap.
Del pasjonsfruktene i to og ha kjøtt og saft i en sil over en liten bolle. La renne av til all saften er kommet i bollen. Pisk fløte og sukker til krem, smak til med pasjonsfruktsaften. Server pasjonsfruktkremen i små glass ved siden av sjokoladekremen.
REINSDYRSTEK MED RØDVINSAUS, SELLERIROTPURE OG HONNINGSTEKTE PÆRER
for 3 dager siden
3 kommentarer:
Hei! Så fin blogg du har! Mange fristende oppskrifter jeg simpelthen må prøve. Enig med deg angående sjokoladeutvalget i Frankrike. Sist jeg var i Paris hamstret jeg 200gramsplater med kokesjokolade fra Lindth - til en slikk og ingenting. Det er lykke det!
Det er mye som frister her inne.
Hei her er det mye godt. Stått litt stille her hos deg, håper du kommer med noen gode oppskrifter igjen snart;)
Legg inn en kommentar