Og så det januars høydepunkt, (for noen.......,) juniors store dag. Som ble behørig feiret med ekte James Bond selskap. Hvis noen noen gang skulle ønske å vite noe om den nervepirrende opplevelsen det er å bli innvadert av borti 20 hemmelige agenter på 11-12-13, alle med "lisence to kill", er M klar med en detaljert rapport. Så snart hun har samlet seg igjen.....
Her var det Casino, forsering av laseralarm i form av røde ulltråder oppspent i mørk kjeller, skyting på blink, kodete meldinger, låste kofferter med spesialeffekter fra Q....Og et spetakkel av høyeste klasse.
Den dagen hadde resten av familien behov for sterk trøstemat for å komme til hektene igjen. Indrefilet med Wasabi. Som blir aldeles nydelig på smak når den blir varmebehandlet på denne måten. Servert med tempura ble det omtrent à la Bond in Japan. Og den ble så bra at den sikkert kommer i reprise.
BIFF à la BOND
Meget god og mør indrefilet
Salt og pepper
Wasabipaste
Grønnsaker i Tempura:
Tynne skiver av Gulrot og Squash
Kjørvel
Tempurarøre:
1 eggeplomme
2 ss mel
0, 5-1 dl vann
Isbiter
Mel til å dyppe i
Olje til fritering
Soyasmør:
3 deler meierismør
1 del soyasaus
Tempurarøre:
1 eggeplomme
2 ss mel
0, 5-1 dl vann
Isbiter
Mel til å dyppe i
Olje til fritering
Soyasmør:
3 deler meierismør
1 del soyasaus
Del hvert kjøttstykke i tre tynne skiver. Salte og pepre. Smør en skive med et tynt lag Wasabi på hver side. Monter kjøttet sammen igjen, med Wasabiskiven i midten. Stek 2-3 minutter på hver side. La hvile. Kjøttet skal være ganske rått i midten, så det bør være mørt og delikat. Smelt smøret nøttebrunt, hell forsiktig over i annen kjele, slik at du ikke får med det brune i bunnen. Bland inn soyasaus.Lag tempurarøren:
Pisk eggeplommen med vann, sikt inn melet og rør. Ha isbiter i røren. Dypp grønnsakene først i mel deretter i tempurarøren. Drypp av og friter til lekre gyldne i varm olje. Pynt med kjørvel, server med kjøttet og lunt soyasmør.
2 kommentarer:
Gott Nytt Ar Hege , var i Norge men had inte tid riktigt!
livet är lite galet just nu ...
Kram
Garance
Deilig :)
Legg inn en kommentar