
KVELDSDESSERT

4 porsjoner
Bringbærkompott:
1 kurv bringbær
1/2 dl vann
1/2 dl sukker
2 ss Cointreau
Sjokolademousse:
100 g mørk (70%) sjokolade
2 ts sterk espresso
15 g smør
2 ss cognac
2 små egg
Kok opp sukker og vann til alt sukkeret er oppløst, kok inn litt. Ha i halvparten av bringbærene og kok til du får en litt tyknet masse. Rør inn Cointreau. Avkjøl.
Skill eggene. Visp plommene lett sammen. Smelt sjokoladen i vannbad sammen med smør og espresso. Ta bollen av varmen og avkjøl noe før du rører sjokoladeblandingen inn i eggeplommene. Tilsett cognac.
Pisk eggehvitene stive. Rør først inn en skje eggehvite i sjokoblandingen. Bland deretter inn resten av hvitene med lett hånd.
Ha litt bringbærkompott i bunnen av et glass, legg i noen hele bringbær. Fyll opp med sjokolademousse og la stivne i kjøleskap.
15 smør?
SvarSlettHei Sesselja, Huffda, sett på maken! Det bør vel helst være 15 g. Takk skla du ha. Hege
SvarSlettHimnel og hav for en dessert.
SvarSlettMå pröve den alltså.
Passer godt nå til OL.
Klems.
Vad glad jag blir över att du lämnade en kommentar hos mig så att jag hittade hit. Vilka vackra fotografier, och så mycket gott! Denna vuxenefterrätt hade jag inte sagt nej tack till! Hit kommer jag tillbaka, så att jag får öva lite på norskan! :-)
SvarSlettHerreminhatt! Det så helt livsfarlig godt ut! Mmmmmm, den der skal helt klart testes en kveld vet jeg:)
SvarSlettMums så gott :)
SvarSlettMmmm...
SvarSlettTakk for tips!
Vilken toppenavslutning på kvällen. Ser verkligen så gott ut.
SvarSlettHeia Pepperkverna!! Håper det er greit jeg følger deg;-)) Jeg har stor interesse både for mat og Frankrike!! Gleder meg til å prøve både denne desserten og masse annet!!
SvarSlettKlem
Hei og hopp. Hyggelig at du var innom bloggen min. Jeg følger bare en matblogg så langt, holdt på i denne bloggverden i tre uker bare, men nå har jeg funnet en matblogg til:) Gudd! Ellers var jeg inne og tittet på den andre siden om huset i Provence. Vakkert! Jeg blir sulten og tørst bare av tanken på sommer i Frankrike og Italia. Vi streifes nok igjen håper jeg. Ha en fin kveld med dessert......jeg har heller rødt i glasset, men det er av helsemessige årsaker he he .
SvarSlettRandi
Detta skulle jag inte tacka nej till!
SvarSlettmmmmmm... bloggen din må jeg følge! Her var utrolig mye lekkert og delikat! :)
SvarSlett*klem idun*
Mmmmmm, det så skikkelig deilig ut!!!
SvarSlettTakk for koselig kommentar i bloggen min :)
Klem
LITT keen på sjokkis lissm
SvarSlettDette så utrolig godt ut og takk for hyggelig kommentar i bloggen min :)
SvarSlettTusen takk tli alle sammen for hyggelige hilsener. Og veldig hyggelig med følge. Og til Ide-puffen, trot jammen jeg må pleie helsen litt i dag jeg og......God helg tli alle. Hege
SvarSlettÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅh mmmmmm den skal jeg lage - en høydere i vinterferien!
SvarSlettFrem med penn og papir - eller hmfr - skriv ut som det heter nå til dags!
Hilde