ikke om James Bond. Sukk. Min kjære A. er ute og flyr. Både hit og dit og enda lenger. Og jeg må spise alene.
Men jeg har en reservemann. I kveld vil en av Østens mystiske menn holde meg med selskap ved suppen. Intellektuell samtale og utsøkte morsomheter er bortkastet på kveldens bordkavaler. Han nyter måltidet i total stillhet. Uten å lee på et øyebryn lytter han til mine ironiske kommentarer om dagens små og store hendelser. Han gir meg alltid rett. Er høflig, avbryter sjelden og lar meg få all vinen. Den perfekte gentleman.
Han er i grunnen ganske kjedelig. Men jeg liker han allikevel. Jeg har flere selskapsmenn fra Østen. Det er noe tiltrekkende ved deres tause fjernhet.
Men særlig kjærlig og varm er han ikke. Da må jeg nok heller ty til varm suppe…….

CAPPUCCINO AV CHAMPIGNON
Kveldsrett til 2

200 g aromachampignon
2 1/2 dl kalvefond eller buljong
1 1/4 dl fløte
1 fedd hvitløk
Persille
Salt og pepper
Smør til steking
Skjær soppen i skiver. Spar et par sopp til pynt. Kok soppen i kalvefonden i 15 minutter, tilsett fløten og kok 3-4 minutter. Miks blandingen i blender. Smak til med salt og pepper.
Skjær pyntesoppen i skiver. Hakk persille og hvitløk fint sammen til persillade. Stek soppskivene gylne i smør, ha på persilladen og stek 1 minutt. Ha suppen i små boller eller kopper, pynt med soppskivene. Server rykende varm, gjerne med en skive valnøttbrød som tilbehør. Vil du ha sterkere soppsmak på suppen, la den koke inn en stund på svak varme uten lokk.
Flott blogg du har med masser av spennende oppskrifte. Første gang jeg er på bloggen din i dag og jeg kommer igjen!
SvarSlettHa en fin dag.
Suppe passer godt nå som det er kaldt ute. Kos deg med maten og mannen med steinansiktet!
SvarSlettBra du har noen å trøste deg med, men skjønner godt at han ikke holder deg så veldig varm...hihihi
SvarSlettFristende retter du viser her på din side....får vann i munnene jeg..
Ha en fin dag
Hei, tusen takk for kosleig hilsen på bloggen min, koselig at du liker kjøkkenbenken min :) Her var det også mye fint, og ikke minst godt... Ha en fin dag!
SvarSlett:) Jeg vet.. :) Hihi..
SvarSlettDen suppa skulle jeg gjerne smakt .. så jo bare så delikat ut :o) Blir bestandig så sulten av å se på bloggen din ... rumle rumle .. :o)
SvarSlettHa en flott onsdagskveld!!
Er så innmari glad i supper så denne skal jeg prøve!:o)
SvarSlettKlem Vibeke
Godt du har selskap til suppa, sjølv om det berre er mannen med steinansikt;0)
SvarSlettSuppa såg forøvrig nydeleg ut, så den skal prøvast!!
Hjertekakene trur eg sanneleg eg skal prøve meg på i helga:0)
Linkar deg eg, så finn eg deg lettare att...
Klem Line
Så koselig blogg du har med matoppskrifter i:) mat er kjempemorsomt, og gøy å kunne dele oppskrifter med andre..
SvarSlettTusen tusen takk for det flotte tipset! Det hadde jeg ikke tenkt på, enda jeg nettopp har kjøpt pepperkakeformer i akkurat rett størrelse!
SvarSlettKjempefin blogg du har:)
Ha en fin kveld!
Så FANTASTISK mye godt du legger ut, skikkelig koselig blogg!!!
SvarSlettHåper det er greit jeg linker deg, for her vil jeg komme tilbake :)
Ha en finfin kveld
*Siv*
Hehe..morsomt innlegg! Ser deg og steinansiktet for meg der dere sitter med suppeskålen; du snakker og han lytter taust!
SvarSlettSuppa ¨så kjempegod ut!
Tusen takk, veldig hyggelig at du synes det! :) Ble jammen meg sulten av å besøke bloggen din gitt...tror jeg må ta meg noe å spise! ;)
SvarSlettHa en fin kveld!
:)
Åh..masse fine oppskrifter.....takk for hyggelig kommentar..linker deg jeg, om det er ok...
SvarSlettHej! Roligt att du hälsade på hos mig så att jag hittade till din ysiga blogg :)
SvarSlettVilken mumsig mat du bjuder på :)
Kram Linda
Hei og takk for besøk i bloggen min. Bildene i innlegget mitt er fra litt sør for Odda i hardanger. Så flott blogg du har, mye god mat og eg likte spesielt godt innleggene dine fra Frankrike. Det er mitt yndlingsland. Prøver å komme meg dit i allfall ein gang i året. I slutten av september var eg i Paris ein tur. den byen er bare så bra, og eg blir aldri lei den. Ha ein fin kveld!
SvarSlettSå hyggelig med en slik høflig og dannet bordkavaler. Og suppen, den så og høres veldig fristende ut. Masse herlige oppskrifter her hos deg eller også, ser jeg. Takk for hyggelig besøk hos meg.
SvarSlettNam, d så godt ut!
SvarSlettNå må jeg rett og slett lage meg noe å spise.. ;) Farlig å klikke innom bloggen din.. ;)
Tusen takk til alle for hyggelige kommentarer. Veldig hyggelig å bli linket. Hege
SvarSlettHeisann.
SvarSlettJeg kikket tilfeldigvis innom her hos deg, og nå lurer jeg på en ting. Hvordan tørker du blåbær som du bruker i de hjertekjeksene?
Hei Lovise,
SvarSlettJeg kjøper tørkede blåbær. Fås kjøpt hos dagligvarerbutikker som Meny, Ica, Centra osv. Er som regel i nærheten av frukt/grønsakdisken. Vet ikke helt om det funker å tørke elv, må jo evt være i stekeovn på lav varme over langtid? Skal prøve ved neste blåbærsesong. Hege