Blogglisten

torsdag 15. desember 2011

Aldeles riktig på en førjulsfredag

Denne helgen skal vi virkelig "jobbe julen i hus". Det skal vaskes, bakes, pusses og pyntes. På farefull ferd i skogen skal juletre hugges. Kakao må drikkes og småkaker spises. Marsipan skal knas og formes, mormors smultringer bakes. Fuglene må få sitt nek og balkongen pyntes til jul.

Og så må vi ha førjulskos med god mat og drikke. Som må være lettlaget i alt stresset. Og siden vi er glad i rå laks er denne en:

HELT RIKTIG LAKS

Til 4 personer

400 g fersk laks i tynne skiver

Frisk dill

1 fennikel

2 ss kapers

1 sitron, helst økologisk

4 ss god olivenolje

Havsalt og friskkvernet pepper




Hakk dillen fint. Riv skallet av sitronen fint.



Skrell og skjær fennikel i tynne skiver. Press saft av sitronen. Bland fennikel, kapers, dill og sitronskall sammen, rør inn olivenolje og sitronsaft til passe syrlig. Salte og pepre.

Anrett lakseskivene på tallerken, legg salaten på midten, drypp litt god olje rundt, og kvern over pepper.


Et glass kaldt hvitvin, hyggelig selskap og tente lys gir god julestemning i heimen.

1 kommentar:

marits provence sa...

Så godt å se at Pepperkværna er tilbake! Høres ut som dere hadde en herlig tur til Provence. I den koselige landsbyen din har jeg av og til bodd på det lille hotellet L'Arbre de Mai. Kjempekoselig! Den hyggelige damen som driver det fortalte meg nylig at det nå er til salgs. Jeg har venner som drømmer om et lite hotell i Provence. Kjenner du hotellet og vet du tilfeldigvis noe om det? Tenkte jeg ville spørre kjentfolk før jeg bringer info videre til drømmerne. Lykke til med juleforberedelsene!
Klem fra Marit

Blog Widget by LinkWithin